Actueel

Actueel

Afsluiting kinderboekenweek 

Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is: 'Lekker eigenwijs!'. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt. 
Wij hebben dit afgesloten met lekker eigenwijs eruit zien.
Het team deed er natuurlijk ook aan mee.



                              

 

Nieuws van de peuterspeelzaal


                                 

Na een ochtend van hard werken in de bouw werd het tijd voor een  hapje en een drankje in de schaftkeet!



Verslag Moestuinles OBS Wereldwijzer 7 oktober 2024
Vandaag is het 7 oktober. Het is herfst en dat betekent dat het moestuinseizoen bijna afgelopen is. De bladeren aan de bomen verkleuren en vallen daarna op de grond. Veel planten in de moestuin groeien nu niet meer of zijn al geoogst. In de tuin gaan we vandaag opruimen en op zoek naar bodemdiertjes. Bodemdiertjes zijn belangrijk voor de tuin. Zij eten het plantafval in de tuin op en poepen het weer uit. Zo komen de voedingsstoffen opnieuw in de bodem en blijft de bodem gezond. Meer lezen klik hier.
 

Muziekles  (16-09-2024)

De leerlingen van groep 5 t/m 8 zijn weer begonnen met het leren bespelen van de instrumenten, onder de vakkundige leiding van muziekdocent Paula Schoenmaker.
Groep 5 speelt drumspel en klokkenspel.
Groep 6 speelt ukelele en keyboard
Groep 7 speelt gitaar en djembé
Groep 8 speelt klarinet!



 

Een momentje van de peuterspeelzaal.

"Wij gaan naar de boerderij".

Na al een paar weken bezig zijn geweest met het thema "wij gaan naar de boerderij", hebben we afgelopen 17 april met de peuters en hun ouders een bezoekje gebracht bij de kinderboerderij.
Daar konden de kinderen kennismaken met echte dieren.
Schapen, geiten, varkens, kuikentjes, een kip en een haan, konijnen en zelfs een rat.
We zijn rondgeleid en de peuters mochten alle dieren aaien. Sommige peuters vonden het wel wat spannend,  sommige stapten zonder angst op de dieren af.
Een heerlijke ochtend werd het.  Het zonnetje scheen zelfs tussen alle regenbuien door. De peuters hebben ervaren hoe deze dieren er in het echt uitzien.
Volgend jaar staat dit bezoekje zeker weer op ons programma.
 
Heeft u een peuter/kleuter, of kent u iemand in uw omgeving, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een rondleiding. Onze ouderbegeleider is werkzaam van dinsdag tot en met donderdag en bereikbaar op:

Telefoon: 06 57144394
Email: b.visser@talenthoorn.nl


Groet uit de peutergroep !

    

    


Certificaat Specialist Jonge Kind / Spel en Spelen.



Ook onze leerkrachten en PM-ers leren nog iedere dag bij.
 


De Verteltas

Op 8 november zijn we op Wereldwijzer gestart met de verteltas. Lisa van der Winden heeft deze ochtend een aantal voorbeeld tassen meegenomen en de ouders verteld hoe de methode in elkaar steekt. Wij waren erg blij om te zien dat een aantal ouders vol enthousiasme aan de slag ging. Iedere woensdagochtend zijn we van 8:40 tot 10:30 uur in het "flexlokaal" aan het werk om voor onze Wereldwijzer kinderen mooie tassen te maken. Wij vullen deze met zelfgemaakte spellen en een mooi themaboek. Ons eerste boek is: "Help! Een verrassing!" van Miriam Bos. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari zal dit boek volop in het nieuws zijn. Natuurlijk wordt er op deze ochtenden ook veel gekletst en gelachen. Dus heb je zin om mee te doen, dan ben je van harte welkom. De koffie en thee staan klaar.

 
 






 

Leerkracht aan het woord

Wereldwijzer is een school die niet stil staat. We zijn kritisch op ons werk en samen kijken we steeds hoe het nog beter kan.