Moestuinen

Moestuinen

Ons moestuin project.

Als onderdeel van de Gezonde school, hebben we dit jaar, onder leiding van Ellie van der Schriek (Natuur-el, natuurbeleving en voedseleducatie) en met de geweldige hulp van onze 'tuinmoeder Denise, heel hard kunnen werken in onze moestuinen.
We hebben gezien hoe verschillende groentes en fruit gezaaid moeten worden. We hebben gezien hoe goed alles ging groeien. En natuurlijk was het super leuk om te zien hoeveel lekkere groentes en fruit geoogst konden worden. 
De oogst werd op school verwerkt, lekker koken en proeven!
 

Moestuinverslag OBS Wereldwijzer 8 mei 2023

Op 8 mei de 3de moestuinles van dit seizoen. De meivakantie is voorbij en we kunnen met de zomerjas of trui naar buiten. Deze les gaan we verder met zaaien en planten in de moestuinbakken. De vruchtgroenten, zoals tomaat, courgette en pompoen, worden voorgezaaid en verplant in potten. Deze potten zetten we in een tentje of binnen in de vensterbank, omdat het buiten nog te koud kan worden. En daar kunnen deze groenten helemaal niet tegen. 
Meer lezen?


Moestuinverslag OBS Wereldwijzer 17 april 2023
Op 17 april was de 2 de moestuinles van dit seizoen. De lente komt dit jaar langzaam op gang, maar we hebben vandaag wel mooi moestuinweer. Ook deze les zijn we nog druk met het klaarmaken van de moestuinbakken en het zaaien en planten van verschillende groentegewassen.
Meer lezen?

Moestuinverslag OBS Wereldwijzer 27 maart 2023
Op 27 maart zijn we weer gestart met een nieuw schooltuinseizoen. Het is lente en de natuur wordt langzaam wakker. Het is buiten weer warmer en langer licht. De hoogste tijd om de moestuinbakken klaar te maken voor het nieuwe seizoen en de eerste gewassen te zaaien.
Meer lezen?

    
 

Leerkracht aan het woord

Wereldwijzer is een school die niet stil staat. We zijn kritisch op ons werk en samen kijken we steeds hoe het nog beter kan.